İletişim Numaralarımız: 0546 831 7471 – 0324 336 3334
Günümüzde farklı özelliklere sahip olan konteynerler sayesinde bir çok farklı ürünü bu modla taşıma imkanımız firmamız Proje Global bünyesinde bulunuyor. Beyaz eşya, gıda maddeleri, çeşitli hammaddeler, sanayide kullanılan ekipmanlar ve bunların parçaları, inşaat sektöründe kullanılan maddeler, tesktil ürünleri, dökme yükler, tarımsal maddeler ve bir çok farklı ürün grubunu saymamız mümkün. Ayrıca sektörde ‘İmolu Yük‘ olarak tabir edilen ‘Tehlikeli Maddeler‘ de bu modla taşınabilmektedir.,
Gittikçe artan ticaret hacmi ve mal hareketlerinin Dünya üzerinde çeşitlenmesi ürünlerin konsolidasyonunu zorunlu hale getiriyor. Uluslararası ticarete konu olan yükler bazen bir konteynerin tamamını dolduramadığında farklı alıcısı olan yükler parsiyel olarak bir konteynerde taşınabiliyor. İşte bu noktada Komple Konteyner (FCL) ve Parsiyel Konteyner (LCL) taşımaları karşımıza çıkmakta. Proje Global olarak dünyanın tüm limanları arasında Komple Konteyner ihracat, ithalat ve transit taşımacılığı (FCL) ve Parsiyel Konteyner ihracat, ithalat (LCL) taşımalıcığı yapmaktayız.
Taşınacak olan yük bütün konteyneri kapsıyorsa buna komple konteyner yükü (Full Container Loading) diyoruz. Bu tür FCL yüklemelerde mal sahibi gemi acentesiyle ya da forwarder firmayla belli dönemler için sözleşme yapabilir. Bu aşamada gemi acentesiyle sözleşme yapabilmek için yıllık düzenli ve belirli bir kapasitenin üzerinde taşıma yapmak gereklidir. FCL yükler limana geldiğinde yük sahipleri istedikleri takdirde konteyneri kendi depolarına getirtip boşaltabileceği gibi, hizmet aldıkları lojistik şirketinin deposuna da boşaltma yapabilir. Tabi ki bu durumda Konteyner liman sahası dışına çıktığı için gemi acentesi ya da forwarder firmaya bir geçici kabul taahhütnamesinin imzalanması gerekir.
Bir konteyneri dolduramayan (Less Than Container Load) LCL yüklemelerde ise; konteynerin içine iki ya da daha fazla alıcısı olan yükler konsolide edilerek yüklenir. Konteyner limana geldiğinde alıcıların gümrükçüleri kontrolünde açılarak mal sahipleri yüklerini alırlar. LCL yüklemeler; daha önceden alınan bilgiler doğrultusundan ya limanda ya da lojistik şirketinin deposundan gerçekleşir. Kullandığımız forwarding terimlerinin açılımları ise şöyle;
FCL/LCL: İki ya da daha fazla ihracatçının yükü tek bir konteynere yüklenir ve ithalatçı tek firmadır.
LCL/FCL: Bir ihracatçı tarafından yüklenen konteyner de iki ya da daha fazla ithalatçının yükü vardır.
FCL/FCL: Komple konteyner yükünün bir ihracatçısı ve bir ithalatçısı olduğu durumdur.
LCL/LCL: Konteynere yüklenen parsiyel yükün bir ihracatçısı ve bir ithalatçısı olduğu durumdur.
Proje Global Lojistik olarak konteyner taşımacılığı ile ilgili deneyimli ve alanında uzman kadromuzla karşınızdayız, hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Konteyner Taşımacılığı Fiyatı
Konteyner taşımacılığı fiyatı ise pek çok faktörden etkilenir. Fiyatı etkileyen ilk etken yükün ağırlı ve hacmidir. Ağrılık ve hacim yükün bir konteyneri doldurmadığı durumlarda etkilidir.
Konteyner taşımacılığı fiyatı ayrıca hattın işleyişi ile bağlantılıdır. yoğun çalışılan hatta fiyatlar seferin daha az olduğu hatta oranla daha düşük olacaktır. Ayrıntılı fiyat analizi ve fiyat talepleri için müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Konteyner Taşımacılığı Avantajları
- Konteyner taşımacılığı dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle kullanılıyor.
- Konteynerler kolay doldurulup boşaltılabiliyor.
- Sürekli kullanım özelliği bakımından tekrar tekrar taşınmaya uygundur.
- Kombine taşımacılıkta konteyner taşımacılığı zamandan tasarruf ve güvenliği sağlar.
KONTEYNER TAŞIMACILIĞI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Karayolu Konteyner Taşımacılığı için gerekli evraklar; Tır Karnesi, CMR Belgesi, FİATA Tesellüm Belgeleri, Nakliyeci Makbuzu şeklindedir. Tır Karnesi’ne sahip olan tırlarımız, ürünlerin teslim ve gümrük aşamalarında daha az prosedürle ve daha hızlı nakliye hizmeti verebilmektedir. CMR Belgesi aslında CMR Anlaşması sonucu oluşan, diğer bir adıyla Karayolu Taşıma Belgesi olarak bilinmektedir. FİATA Tesellüm Belgeleri ise 150 ülkede kabul gören, aracı tarafından teslim alınan ve karşılığında verilen belgedir.
Demiryolu Konteyner Taşımacılığında kullanılan evraklar; Demiryolu Hamule Senedi, Nakliyeci Makbuzları, FIATA Belgeleri, Posta Belgeleri şeklindedir.
Havayolu Konteyner Taşımacılığı için gerekli evraklar; Konşimento, Ara Konşimentolar, Kargo Manifestosu havayolu için gerekli evraklardır.
Denizyolu Konteyner Taşımacılığı için gerekli evraklar; ATR Dolaşım Belgesi, Menşei Şahadetnamesi, Sağlık ve Veteriner Sertifikası, Deniz Konşimentosu, Konsolosluk Faturası şeklindedir.
Müşteri temsilcimizle iletişime geçtiğiniz taktirde çıkan ürün, çıkan gümrük, ürünün nerede gümrüğe açılacağı, bir depoya mı yoksa bir müşteriye mi teslim edileceği bilgileri alınıp süreç ortalama 1 ila 10 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Proje Global Lojistik olarak; hızlı ve güvenilir teslimat, profesyonel araç ve personel kalitesine sahip, markalaşmış, müşterilerine lojistik çözümler sunan bir firmayız. Bizlere ulaşın, lojistik çözümlerimizden ve hizmet kalitemizden yararlanın…
Etiketler:Karayolu Nakliye, Konteyner Taşımacılığı